Giresun'da HES sahibinden bomba iddialar: "Devlet ihanet etti''




Giresun'un Çanakçı ilçesinde bulunan Hidroelektrik Santrali (HES) sahibi iş insanı Halil İbrahim Şengün, santralin kapatılmasına ve halen kapalı olmasına sert tepki gösterdi.


Şengün, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımda, "Bu ülkede devletin kurumları gecekondunun dahi elektriğini kesmezken, 80 milyon dolarlık tesisin elektriğini kesmek süratiyle ülkeye, milletimize ve santralimize ihanet edilmiştir. Bu ihanet hainlikle eş değerdir. 80 milyon dolarlık santralin elektriği yok. Elektrik yok diye 15 milyon dolarlık hasarımız var. Bu yetmiyor gibi 400 milyon liralık zarar etmiş bir şirket söz konusu. Şirketi iflas ettirmek için DSİ genel müdürü ve eski Giresun valisi ihanet etti bu ülkeye. Ben bu ülkeye hizmet ettim, hizmetin karşılığı hainlik yapmak mıdır? Hizmet ettim diye ben mi hainim, yoksa santrali kapatanlar mı? Mahkemelerin bir karar vermesini istiyorum" ifadelerini kullandı.


Şengün paylaşımlarında ayrıca, DSİ genel müdürü ve eski Giresun valisi hakkında rüşvet ve haraç iddiasında bulundu.


Şengün'ün iddiaları Giresun kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, DSİ ve eski Giresun valisi konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.


**Santralin kapatılmasına neden olan iddialar**


Şengün'ün iddialarına göre, santralin kapatılmasına neden olan başlıca nedenler şunlar:


* Santrali işleten şirketin DSİ'ye olan borcu

* Santrali işleten şirketin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na olan borcu

* Santrali işleten şirketin izin koşullarına uymaması


Şengün, bu iddiaların asılsız olduğunu savunarak, santralin kapatılmasının siyasi bir karar olduğunu öne sürdü.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski