Giresun’da sağlık alanında bir ilk daha! - Giresun Haber - Giresun giresun haber giresun haberi giresun haberleri giresun
News Update
Loading...

27 Ocak 2024 Cumartesi

Giresun’da sağlık alanında bir ilk daha!

 Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anjio Ünitesinde, 3 ‘atriyal fibrilasyon’ (ritim bozukluğu) hastasına ‘kriyoablasyon’ (dondurma) işlemi başarıyla uygulandı.



Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği’nde, Doç. Dr. Sencer Çamcı ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, hastaların kalbindeki ritim bozukluğuna sebep olan alanlar, kasıktan girilerek anjio yöntemi ile donduruldu.

Atriyal fibrilasyon, toplumda oldukça sık görülen bir ritim bozukluğudur. Tedavi edilmediği takdirde kalp yetersizliği, inme gibi ciddi sorunlara yol açabilir.

Doç. Dr. Sencer Çamcı, yaptığı açıklamada, “Atriyal fibrilasyonun tedavisinde ilk yaklaşım ilaç tedavisidir. İlaç tedavisinin yetersiz olduğu durumlarda, kriyoablasyon işlemi uygulanır. Bu yöntemde, kalbin içindeki ritim bozukluğuna sebep olan alanlar, dondurularak ortadan kaldırılır” dedi.

Doç. Dr. Çamcı, Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bu yöntemin ilk kez uygulandığını belirterek, “Oldukça etkili olan bu yöntemin yapılabilmesi için çok donanımlı bir merkez ve tecrübeli operatörlerin olması gerekmektedir. Biz de merkezimizde bu hizmeti vermeye başladık. Ritim bozukluğu olan hastaların polikliniğimize başvurmalarını öneriyorum. Uygun olan hastalara kriyoablasyon işlemi uygulayabiliriz” diye konuştu.

Kardiyoloji Kliniği İdari sorumlusu Prof. Dr. Zeki Yüksel Günaydın ise, “Anjio ünitemiz oldukça donanımlı. Ekibimiz çok gayretli ve yoğun bir tempo ile çalışıyor. Atriyal fibrilasyon, tüm dünyada olduğu gibi bölgemizde de sık görülen bir sorun. Kardiyoloji bölümü olarak başarılı operasyonlar gerçekleştirdik. İl dışı sevki sıfırladık diyebilirim. Sağlık Müdürümüz ve başhekimimize gerekli malzemeleri temin noktasında destek verdikleri için teşekkür ederiz” dedi.

Giresun İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut da, “Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anjio Ünitesinde bir ilk daha gerçekleştirildi. Aritmi hocamız Doç. Dr. Sencer Çamcı önderliğinde Ankara Şehir Hastanesinin değerli hocası Prof. Dr. Fırat Özcan’ın destekleri ile 3 ‘atriyal fibrilasyon’ hastasına başarılı ‘kriyoablasyon’ işlemi uygulandı. Desteklerini esirgemeyen başhekimimiz Doç. Dr. Fazıl Kulaklı’ya ve tüm kardiyoloji ekibine teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.

Share with your friends

Give us your opinion

Notification
This is just an example, you can fill it later with your own note.
Done