Giresun'da "Asrın Felaketi"nin Yıl Dönümü Anma Programları Düzenlendi

 


Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, "Asrın Felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve 11 ili etkileyerek ülkemizi yasa boğan depremlerin yıl dönümünde düzenlenen anma programlarına katıldı.

Mevlid ve Anma Programı

Vali Serdengeçti, Giresun Merkez Müftüoğlu Camii'nde sabah namazı öncesi düzenlenen Mevlid ve anma programına katıldı. Cami cemaatiyle birlikte 6 Şubat'ta hayatını kaybeden Şehitlerimiz için dua etti.

Fotoğraf Sergisi Açılışları

Vali Serdengeçti, anma programı çerçevesinde sergi açılışlarına da katıldı. İlk olarak Giresun Valiliği öncülüğünde Giresun İl AFAD Müdürlüğü ve Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hazırlanan fotoğraf sergisini açtı. Sergiyi ziyaret eden Vali Serdengeçti ve beraberindeki il protokolü, depremle ilgili fotoğrafları inceledi.

Depremin yıkıcı etkilerinin ve sonrasındaki kurtarma ve lojistik destek çalışmalarının yer aldığı görseller, o günleri tekrar hafızalarda canlandırdı. Sergide 6 Şubat tarihine özel olarak düzenlenen kısa film gösterimi de gerçekleştirildi.

Vali Serdengeçti, günün devamında Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde düzenlenen bir diğer fotoğraf sergisi açılışına da katıldı. Sağlık personellerinin deprem bölgesinde yaptığı çalışmalar fotoğraflar üzerinden anlatıldı.

Anlamlı Etkinlikler

Sergi açılışlarına; Giresun Milletvekilleri Prof. Dr. Nazım Elmas ve Ali Temür, Giresun Belediye Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Vali Yardımcıları Mehmet Fikret Çavuş, Dr. Davut Sinanoğlu ve Mehmet Fatih Yakınoğlu ile il protokolü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Serdengeçti, bu anlamlı etkinliklerin, toplumun bir araya gelmesine, deprem farkındalığı oluşturulmasına ve geçmiş acıların paylaşılmasına katkı sağlayacağını ifade ederek, “6 Şubat 2023’te yaşadığımız asrın felaketinin yıl dönümünde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum. Yüce Mevla bir daha aynı acıları yaşatmasın.” temennisinde bulundu.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski